Licht in de duisternis

Licht in de duisternis” is de naam van de expositie van kunstenares en medium Chantal van Sundert. De expositie omvat 40 schilderijen en is te zien in het Boven Ij Ziekenhuis te Amsterdam-Noord, gedurende de maanden September & Oktober.

Eerder was haar werk te zien bij o.a. “Revalidatie Centrum Reade”, “Stichting Mee Amstel & Zaan”, en de “Openbare bibliotheek Haarlem”.

Chantal (48 jaar) en zelf woonachtig in Amsterdam Noord, is gaan schilderen na het krijgen van een handicap aan beide polsen door de ziekte van lyme.

De expositie in het Boven Ij Ziekenhuis is haar eerste overzichts tentoonstelling, en geeft een goede indruk van haar werk. Het werk hangt op in series. Het is een combinatie van oud werk en nieuw werk.

Drieluik in aankomsthal

Het meeste van haar werk gaat over spirituele processen waarin gevoelens en emotionele wonden uit verleden de bovenhand voeren. Deze gevoelens en wonden kunnen geheeld en getransformeerd worden, enkel wanneer wij ze zelf aan het licht durven brengen en leren omarmen.

Hierover gaan onder andere de schilderen met titels als; “Donkere nacht van de ziel“, “Fakkeldrager, wayshower”, “Goddelijke man in contemplatie”, “Lady Leela, life is but a play”. Maar ook :”Groen en geel zien van jaloezie“, “De mond gesnoerd krijgen”, “Vlam van mijn ziel”& bijvoorbeeld “Alleen geboren tweeling”. “King Balthasar; cutting he Ego” of “Versluieringen van de ziel” zijn daar ook voorbeelden van. Het meest recente thema in haar werk is “Tweelingzielen”: https://mediumchantal.wordpress.com/tweelingzielen/

Chantal is auto- didact en begon met het doorkrijgen van schilderijen met boodschappen van Engelen toen ze zelf een maand lang in het ziekenhuis lag in een periode dat haar leven aan en zijde draadje hing. Ze had toen veel behoefte aan kleur en om zich uit te drukken en begon daarom te schilderen. Enkele van deze schilderijen uit deze begin tijd zijn op de expositie te zien. Het zijn kinderlijke schilderijen.

Ze heeft zichzelf onderworpen aan deze spirituele processen gedurende haar hele leven, en gaat daarom uit van haar eigen ervaring hiermee. Uiteindelijk is al-Een en zijn we allemaal voor God gelijk. Je moet alleen wel leren “Roeien met de riemen die je hebt”.

Chantal hoopt iedereen te kunnen inspireren met haar schilderijen en in het bijzonder een hart onder de riem te steken voor mensen die dat nodig hebben.

De expositie is te zien gedurende de maanden September & Oktober. De toegang is gratis. Adres: Statenjachtstraat 1, 1034 CS Amsterdam.

Telefoon020 634 6346

Iedereen is uitgenodigd. Wil je dat Chantal bij de expositie aanwezig is? Mail dan voor het maken van een afspraak. Of neem kontakt op voor informatie en prijsopgave via:

Mail: helenmetengelenblog@gmail.com of 06-26590309.

Bij de receptie zal een lijst te verkrijgen zijn met de titels van alle 40 werken.

Chantal verkoopt ook kaarten van haar kunst. Deze zijn bij haar te bestellen.

Kijk hier naar een dia voorstelling van alle schilderijen:

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s