Boekbespreking “Zij die terugkeerden uit de dood” auteur Jozef Rulofs

Wat een mooi boek dat Jozef Rulof heeft geschreven “Zij die terugkeerden uit de dood”. Ik heb het gelezen kort nadat mijn kater Storm is overleden en het heeft me veel troost geboden. Het boek beschrijft de dood van drie mensen die door een medium begeleidt worden in hun laatste stadium van hun leven. Het beschrijft hoe ze zich voorbereiden op de dood en wat er na hun overlijden met hun gebeurd.

Twee van hun zijn ernstig ziek en door de gesprekken en de behandelingen die ze ontvangen verheugen ze zich steeds meer op de dood omdat ze inzicht krijgen in hoe het in de andere sferen is. Ze doorlopen samen met het medium dat hen behandeld een proces van loslaten van hun aardse leven en leggen langzaamaan al hun angst voor de dood neer. Na hun dood keren ze terug naar het medium en treden in kontakt met hem om hem te vertellen wat ze meemaken in de andere sferen. Ze hebben dan een hele groeispurt mee gemaakt doordat ze lessen konden leren in de hemel die hun weer hebben verder geholpen. De derde persoon die in het boek beschreven wordt is  iemand die in zijn leven op aarde een echte “nei sager” was. Hij geloofde niet in geesten en ook niet in de werkzaamheden van een medium. Het is juist ontroerend om te lezen wat hij meemaakt en leert en daarna terugkeert naar aarde als geest om zijn verhaal te doen aan het medium.

Het boek beschrijft wat er precies gebeurt als je overgaat naar de hemel en dat de dood eigenlijk niet bestaat. Het gaf mij nieuwe antwoorden en inzichten op vragen zoals waarom “ziet” niet iedereen de mensen die overleden zijn. Wat gebeurd er precies met je als je doodgaat? Het is doorgaans geen gemakkelijk proces dat we door moeten maken in de hemel. De begeleidende rol van onze helpers in de sferen die de overledenen begeleid is in dit boek overigens  prachtig omschreven en geeft inzicht in wat een helper in de hemel precies doet. Ook de taak van een aards medium wordt goed uitgelegd en deze twee staan in verbinding met elkaar en verbinden zo het leven op aarde met het leven na de dood.

Het hele idee achter re-incarnatie is dat we terugkeren uit de hemel op aarde nadat we in de hemel onze lessen hebben geleerd om weer als beter mens te mogen re-incarneren op aarde. Het procesdat er in de hemelse sferen plaats heeft word in dit boek prachtig beschreven en heeft ook mij meer inzicht gegeven in het proces van leven en sterven. Ik kon me hierdoor berusten in de dood van Storm omdat ik zelf ook weer dieper in de materie ben gedoken.

Ook beschrijft het waarom mensen die zijn overleden terug keren op aarde om hun geliefden te helpen en te gidsen. In de hemel verwerven ze vaardigheden die hun weer verder helpen in hun evolutie als ze met deze vaardigden mensen op aarde kunnen helpen.

Overleden dieren doorlopen hetzelfde proces als een mens; immers dieren hebben net zo goed een ziel als de mens. Ook een dier ziet na zijn overlijden dierbare overledenen zoals katten- en honden- en andere dierenvriendjes terug in de hemel. Alleen is het de vraag of ze opnieuw zullen  re-incarneren als dier of als mens. Ik denk zelf dat een dier als het zover is ook een mensen leven op zich kan nemen.

Jozef Rulof is een schrijvend, helend en schilderend medium en leefde in van 1898-1952. Alle boeken die hij geschreven heeft zijn doorgegeven uit de sferen. Hij heeft ze eerst ontvangen en  daarna opgeschreven. Je kunt een groot deel van de boeken gratis lezen via deze link: klik hier. Het is een aanrader juist als je meer over deze boeiende spirituele materie wilt weten omdat iemand is komen te overlijden of als je iemand kent die komt te overlijden of als je er zelf meer over wilt weten.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Boekbespreking “Zij die terugkeerden uit de dood” auteur Jozef Rulofs

  1. helenmetengelenblog 7 Mrt 2017 — 10:26

    Dit is op Helen met Engelen herblogden reageerde:

    Ik heb nog kort een tekst erbij geschreven vanochtend.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close